Link

Klik utk jawapan

Sax-Gold Ent

Terbaru di LELONGEMAS

SilverHunter

Thursday, February 10, 2011

Gold & Silver Forecast

Salam,

Nampaknya suasana jual beli emas dan perak agak suram sejak 2, 3 mggu lepas. Ini adalah ekoran daripada kejatuhan harga yg agak besar. Namun begitu, bagi yg mempunyai sedikit wang sewajarnya bijak dgn mengambil peluang ke atas kejatuhan harga ini. Ini kerana, spt biasa apabila keadaan sebegini ramai yg mengambil sikap tunggu dan 'selamat'. Mereka bimbang harga akan jatuh lagi dan 'merasa rugi'....


Tahun 2011

Tapi, di sebalik kejatuhan harga ini... sebenarnya tersembunyi satu kuasa yg akan melonjakkan harga kedua2 logam ini ke satu tahap yg tidak disangka. Kejatuhan sementara ini dalam istilah teknikal analisys ialah fasa pembetulan sebelum ia melonjak naik... yg biasa berlaku dan rata2 kita mengetahuinya. Namun faktor "fear" akan jatuh lebih teruk lagi sebagaimana berlaku pada tahun 2008 tu masih menghantui kita semua.

Daripada sumber yg boleh dipercayai adalah dijangkakan kenaikan yg drastik dlm masa 3 - 4 bulan akan datang. Predict time ialah semasa musim panas akan datang ini. Dan daripada sumber2 tersebut berkemungkinan harga perak boleh mencecah sehingga ke paras 50 usd/oz. Tidak mustahil berlaku kerana ada beberapa faktor yg memungkinkan perkara ini.Jika kita lihat Graf pada tahun 2010.. daripada Januari sehingga September harga adalah "flactuate" drp 15 ke 20 usd / oz. Tetapi pada September ia telah mula naik dan terus naik sehingga ke paras tertinggi pada bualan december dengn catatan 30.7 usd/ oz

Secara asasnya, itu adalah salah satu petunjuk (indicator) dan bukannnya satu kemestian. Ianya juga bukan sebagai provokasi kerana sejarah membuktikannya.


Carta Harga daripada tahun 2000 sehingga Jan 2011

Terpulang kpd masing2 utk "computed" semua maklumat yg diterima dgn berlandaskan petunjuk2 dan bukti2 yg lepas. Buatlah kajian secara ilmiah dan bukan kerana mengikut orang kerana ke depan nanti tidak menayalahkan orang lain.

Nota:

Oktober 2009 : harga Perak 1 kg lebih kurang RM 1600/kg
Disenber 2010 : Harga Perak 1 kg lebih kurang RM 3250/ kg
Boleh baca di sini :
 http://fyingsilver.blogspot.com/2009/11/silver-prices-will-hit-new-highs-in.htmlSax-Gold

No comments:

Post a Comment

SAX-GOLD at Mudah.Com

Panduan Zakat Emas Anda

Borang Pesanan

Nama:
No Tel / HP :
Email Address:
Pesanan :
Belian lain, sila nyatakan:
Penghantaran: Ambil sendiri
Pos Laju
Simpan dahulu
Alamat :

Free email forms

Iklankan Produk di sini

Iklankan Produk di sini
Tambahkan network anda di sini